Familieopstellingen

Familieopstellingen
zijn een therapeutische methode die diep ingaat op de verborgen patronen van een familiegeschiedenis om de oorsprong van persoonlijke conflicten bloot te leggen. Deze methode is gebaseerd op het idee dat veel van onze onbewuste gedragingen en emoties geworteld
zijn in familiedynamieken die generaties terug kunnen gaan. Door familieopstellingen help ik individuen hun plaats binnen hun familiecontext te begrijpen en help ik hen zich te bevrijden van oude lasten en belemmerende banden.

Hoe het werkt?

In mijn sessies vraag ik deelnemers om andere deelnemers te kiezen die hun familieleden vertegenwoordigen. Deze “representanten” worden fysiek in een ruimte geplaatst om de relaties en dynamieken binnen de familie na te bootsen. Als therapeute leid ik de sessie en help ik de client de representanten door interacties en bewegingen uit te voeren die emotionele blokkades onderbewuste conflicten onthullen. Deze externe weergave van interne familiedynamiek biedt diepgaande inzichten en bevordert heling.

De werking van familieopstellingen

De kern van mijn werk met familieopstellingen ligt in het ontdekken van verstrikkingen – onbewuste paden van emotionele pijn en conflict die door de generaties heen worden doorgegeven. Door deze verborgen dynamieken zichtbaar te maken, kunnen mijn cliënten beginnen met het proces van bevrijding en genezing. Dit kan leiden tot krachtige momenten van inzicht en emotionele ontlading, die ruimte bieden voor herstel en heroriëntatie binnen het familiegeheel.

Innerlijke kind heling

Een belangrijk aspect van mijn werk is de heling van het innerlijke kind. Dit concept verwijst naar de idee dat trauma’s en emotionele wonden uit onze kindertijd ons volwassen leven blijven beïnvloeden. Tijdens de opstellingen kunnen mijn cliënten geconfronteerd worden met deze ervaringen uit hun kindertijd en beginnen aan een helingsproces. Het erkennen en verzorgen van het innerlijke kind is cruciaal voor persoonlijke groei en het overwinnen van oude pijn.

Individuele familieopstelling

Bij individuele familieopstellingen vervang ik de traditionele groepsdynamiek door een één-op-één sessie. Deze sessies vinden plaats op locatie, waar ik gebruik maak van grond- en tafelopstellingen. Bij grondopstellingen leg ik samen met de cliënt symbolen of markeringen op de vloer die de vertegenwoordigen. Bij tafelopstellingen gebruik ik kleine objecten zoals poppetjes.

Deze persoonlijke en intieme setting stelt mij in staat om in een comfortabele omgeving en met volledige aandacht aan de familiebanden en innerlijke conflicten van mijn cliënten te werken. Het helpt hen dieper in te gaan op hun

Winkelwagen