Reiki

Wat is Reiki

Wat is Reiki ? Voor de betekenis verdelen we Reiki in de Japanse termen ‘Rei’ (wat universeel betekent) en ‘Ki’ (wat levensenergie betekent).  

Het is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op universele energie. Het is uitgevonden door Mikao Usui (ontstaan in Japan).  

Door levensenergie te laten stromen helpt het blokkades weg te nemen en boost hiermee het zelf herstellend vermogen van je lichaam.  

Blokkades kunnen manifesteren op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau, en zorgen dat je energie niet goed meer stroomt.  


Als dat het geval is kan dat klachten geven op de verschillende niveaus (denk aan hoofdpijn, depressie etc.) Reiki pakt de oorzaak aan.  

Het ondersteunt je op de 4 niveaus en helpt je om weer in balans te komen.   

Reiki is geen vervanging voor klassieke geneeskunde. Het kan wel een mooie aanvulling zijn in de zin van ondersteunende therapie om genezing te versnellen of pijn te verminderen. Je pakt dan de klachten dan meer hollistisch aan in plaats van alleen fysiek.   

Het is een manier om je gezondheid te verbeteren door het zelfherstellend vermogen van het lichaam een boost te geven, en om te groeien op persoonlijk gebied. 

Daarnaast kan het je helpen op mentaal gebied (zoals stress of chaos in je hoofd) en op emotioneel vlak (zoals opgekropte gevoelens). Een aantal voordelen:

Bij Reiki op afstand maak ik gebruik van drie energetische symbolen. Eén symbool is nodig om verbinding te maken, één is nodig voor de emotionele heelwording en één is nodig om de behandeling extra kracht bij te zetten. 

Jij hoeft de symbolen niet te kennen. Het gaat om jouw intentie dat jij beter wilt worden. Mijn intentie is om jou die hulp te geven die jij nodig hebt. Om dat te bereiken, maak ik gebruik van de Reiki symbolen. Hierdoor kan ik me op de juiste manier op jou afstemmen.  

Het enige wat ik nodig heb, is jouw naam, je geboortedatum en je woonplaats. Met deze gegevens weet ik zeker dat ik op de juiste persoon, op jou, afstem.   

Op het afgesproken tijdstip zorg je dat jij je op een rustige plek bevindt, waar jij de energie kan ontvangen. Doe dit bijvoorbeeld niet als je op een ladder  

staat of in de auto zit, want dan kunnen er ongelukken gebeuren. Kies een plek die jij fijn vindt en die voor jou veilig en vertrouwd voelt. Je mag gaan zitten of liggen en je ogen sluiten. Daarna zend ik de energie naar jou toe. Een Reiki behandeling op afstand duurt 30 minuten.  

Reiki op afstand heeft dezelfde voordelen als een normale Reiki behandeling. De behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied. Het voordeel van Reiki op afstand is dat jij geen reistijd hebt en dat de behandeling ook mogelijk is als jij door beperkingen niet in staat bent om te reizen.  

De behandeling helpt ook heel goed in spannende situaties zoals examens, sollicitatiegesprekken enzovoort. Reiki laat jou op dat ene belangrijke moment in je eigen kracht staan, zodat je meer succes kan behalen!  

Voor het beste en snelste resultaat kun je beginnen met een Reiki kuur. Dit zijn 4 Reiki behandelingen in een week tijd. Dit kunnen zowel fysieke als behandelingen op afstand zijn. Maar ook een enkele Reiki behandeling kan al veel ondersteuning bieden.  

Neem contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden.

links

Contact

Volg ons

Winkelwagen