Orthomoleculaire therapie

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’. Dit idee raakte op de achtergrond toen, vanaf ongeveer 1850 de chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de tweede wereldoorlog, de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werden.  

Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten, ouderdomsdiabetes en vele anderen ziekten. Ook bij mentale en hormonale problemen blijkt voeding een essentiële rol te spelen.  

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Dit komt voornamelijk doordat onze bodems tegenwoordig armer zijn aan voedingsstoffen , er veel lichaamsvreemde stoffen gebruikt worden in ons eten en drinken, milieuvervuiling en de hoeveelheid stress waar een gemiddeld persoon tegenwoordig mee te maken krijgt. Al deze factoren zorgen voor een verstoring van de biochemische processen in ons lichaam. Naast de voeding kunnen we dit met supplementen tegengaan.  

Je lichaam is net een bedrijf met allerlei processen die er samen voor zorgen dat dat bedrijf goed functioneert, groeit en herstelt. Wanneer 1 afdeling (proces) niet optimaal functioneert, dan heeft dit ook gevolgen voor de andere afdelingen en dus voor het hele bedrijf (je hele lichaam). 

Orthomoleculaire therapie richt zich op alle processen in je lichaam die ervoor zorgen dat je lichaam goed functioneert. Het richt zich op de bouwstoffen van het lichaam, op het versterken en herstellen van lichaamsfuncties, zodat zij naar behoren werken. Als je lichaam niet meer in staat is zelf ‘normaal’ te functioneren doordat lichaamscellen hun rol niet meer voldoende invullen, is het belangrijk dit te corrigeren met de stoffen die het lichaam daarvoor nodig heeft. De orthomoleculaire therapie doet dit met natuurlijke middelen zoals voeding, voedingssupplementen, natuurlijke stoffen en persoonlijke begeleiding. 

Orthomoleculaire therapie is heel geschikt voor chronische klachten en aandoeningen zoals:

Hoe verloopt een intake en Consult?

Bij Divina Essentia begint een ortomoleculair consult met een grondige intake. Tijdens deze intake bespreken we jouw medische geschiedenis, huidige symptomen, dieet, levensstijl en eventuele supplementen of medicijnen die je momenteel gebruikt. We nemen ook de tijd om te luisteren naar jouw specifieke gezondheidsdoelen en verwachtingen.

Op basis van deze informatie stel ik een gepersonaliseerd behandelplan op dat is ontworpen om jouw specifieke behoeften en doelen te ondersteunen. Dit behandelplan kan bestaan uit aanpassingen in dieet en levensstijl, aanvullende supplementen, en andere natuurlijke therapieën zoals kruidenpreparaten, detoxificatieprotocollen, of stressmanagementtechnieken.

Gedurende het traject van de behandeling zullen we regelmatig jouw voortgang evalueren en indien nodig aanpassingen maken aan het behandelplan om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt. 

Klaar om je Gezondheid te Transformeren?

Als je opzoek bent naar een natuurlijke en holistische benadering van gezondheid en welzijn, dan ben je bij Divina Essentia aan het juiste adres.
Deze behandelingen zijn ontworpen om jou te helpen je beste leven te leiden, vol vitaliteit en energie. 
De consulten zijn zowel op locatie in Dongen, als online te volgen. Geef je voorkeur even aan bij reservatie.

links

Contact

Volg ons

Winkelwagen